ABC

28-03-18

Zondag 11 maart 2018: busreis Peer verslag van de reis

Heel wat dingen zijn overbodig,

Maar vriendschap heeft ieder nodig

T’ Was onder een felle regenbui dat 46 kruikenburgers op zondag 11 maart de start namen van onze eerste busreis van 2018.

Eens Limburg in het vizier kwam kleurde de hemel blauw, en dat beloofde ons een mooie dag te worden

 Club ” Wandel Mee Breughel.” In Peer richtte haar 28 ste Pieter Breugheltocht  in om Limburg te promoten.

De club schonk aan de clubs die met een bus kwamen 2 gratis eetbonnen ,die we mochten verloten onder onze leden , die de keuze kregen tussen een koude schotel, spek met eieren en broodje of een boekweitkoek met spek, wat uiteraard een fijn gebaar was en door eenieder goed onthaald. Olga en Leen waren onze gelukkigen !!

De sfeer was gezet om van start te gaan , ieder kon naar eigen keuze zijn dag invullen , en zijn parcours uitkiezen , daar er verscheidenen afstanden waren langs landelijke wegen met een afwisselende biotoop.

Vanuit het parochiecentrum van Peer , kon je wandelend zijn pittoreske marktplein ontdekken met een kiosk, de oude waterpomp met een gouden peer bovenop .Zijn statig oud stadshuis en Breughelhuis , die een volledige collectie  kunstwerken van de beroemde schilder Pieter Breughel huisvest.

We ontdekten een paar gezellige taverne brasseries die menige wandelaar wist te bekoren, ook wij genoten daar van een lekkere Brusselse wafel .

Als slot van de dag was het zalig kuieren in het centrum van Peer, en te genieten van het zonnetje en al die stralende gezichten van vrienden om ons heen .

Het busje kwam zo , en met een fijne babbel bereikten we het thuisfront Ternat.

Peer was een dag van verrassingen , het gaf een goed gevoel aan ieder van ons .

Jullie voorzitster                                                                                                                          
Anna

20:36 Gepost door Uw Webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.