ABC

12-07-15

Busreis Texel: het is mooi geweest

Vrijdag 3 juli 2015 startte de driedaagse busreis van onze wandelclub.
In het binnenland was het zeer heet en dus waren we heel blij dat we naar het toch wat koelere Texel konden.
Texel is één van de Waddeneilanden en het eerste wat we er over leerden was dat je het moet uitspreken als Tessel, vraag ons niet waarom maar het is wel zo.

Zoals gebruikelijk was de bus volledig gevuld en was het andermaal onze huischauffeur Rudy van Devriedt cars die ons met zijn Mercedes overal tijdig en kundig afzette.

Via de snelweg en de veerboot berekten we begin van de namiddag ons hotel De Pelikaan aan afrit 14 in De Koog.
We werden er door de eigenaars vergast op een stuk taart en een koffie, wat zeer welkom was na een toch wel lange busreis.
Het hotel was zeker een meevaller, voooral op cullinair vlak werden we verwend. Ook het plaatselijke bier, het Skuumkopje" liet menigéén zich smaken.
Tijdens een onze 3 dagen deden we o.a. een boottocht waar we konden helpen garnalen vangen en ook wat zeehonden hebben gespot. daarnaat waren er uiteraard een paar mooie duinenwandelingen en bezoek aan de stadjes die Texel rijk is, zoals Den Burg en Den Hoorn. Het weer was ronduit zalig en de zon scheen overvloedig.
Meest opvallend kenmerk van Texel zijn de schapen, je vindt ze overal en er zijn ook heel wat cullinaire hoogstandjes die zijn afgeleid uit schapenvlees en schapenmelk.

Onze organisatoren en gidsen, Gilbert I en II en ook Anna deden het allemaal uit de doeken en vooral Voorzitter Gilbert Voesterzoons leidde alles in goede banen en zorgde evoor dat iedereen steeds stipt op tijd op het appel verscheen.

Helaas duren schone liedje niet lang en op zondag dienden we naar "Huus" terug te keren. Onderweg werden we getrakteerd op een onweer, maar dat kon de pret niet bederven, want de meesten sliepen toch na zo een vermoeiend weekend. Ook in Ternat was het ondertussen al wat afgekoeld en zo was iedereen blij en tevree

Hier kun je enkele sfeerbeelden terugvinden

http://www.mijnalbum.nl/Album=PMVG36UQ#7WUYRHY4

19:06 Gepost door Uw Webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.