ABC

17-09-12

Zondag 7 Oktober 2012 Kruikenburgse wandeltochten

Beste wandelaar,

Door omstandigheden buiten onze wil is de startplaats van onze Kruikenburgse wandeltochten op zondag 07 oktober 2012 verplaatst naar het BLOSO sportcentrum Heuvelkouter, Sportlaan 1 te Liedekerke ipv de klassieke startplaats in Ternat. Uiteraard staat ook Liedekerke en omgeving garant voor zeer mooie tochten door het Pajottenland.

Rustposten: Parochiezaal te Borchtlombeek en St.-Katherina-Lombeek
Afstanden: 6-8-12-20 en 30 km
Start: 07 tot 15 uur
Inlichtingen:wandelclubkruikenburg@telenet.be
Bereikbaarheid: E40 afrit Affligem, station Liedekerke op 2 km van de startplaats
Zowel in de startzaal als in de rustposten bestaat de mogelijkheid om te rusten en om de innerlijke mens te versterken. Noteer eveneens dat er in de startzaal verse smos broodjes op het menu staan.

Parkoers

6km = 6.600km (waarvan 4.380km over veld- en bospaden)
Alle afstanden vertrekken samen. Na de splitsing loopt deze afstand samen met de 8km door de vallei van de “Palitsebeek”. Na het landbouwgebied “Aldiezen” wandelen we naar de “Kapel van St Antonius van Padua” (1903). Het natuurlijk overstromingsgebied van de Dender de “Pamelse meersen” sluit de serie van drie natuurgebieden af. Na een pittige helling en enkele prachtige panorama’s is het gehucht “Pijnegem” de laatste link naar de startzaal.
Er is tevens een parkoers voor minder mobiele wandelaars van 6.2km

8km = 8.800km (waarvan 5.370km over veld- en bospaden)
Deze afstand volgt de 6km in haar eerste gedeelte. Na de rustpauze in de startzaal gaat ze door een landbouwgebied langs de “oude Dender” voor een afstand van 2.200km.

12km = 12.700km* 
Net zoals de afstand van de 6km, loopt deze langs de natuurkant van de Palitsebeek tot de splitsing. Wij scheiden ons af en trekken door een landbouwgebied en door de woonwijk “Monnikenveld” langs het “Liedekerkebos” naar de rustpost in St Katharina-Lombeek (Parochiezaal St Jozef). Hier wacht ons na 6.7 km een heerlijk snack of een lekkere tas verse soep. Het tweede deel over een afstand van 6 km voert ons voornamelijk door het Liedekerkebos langs het Kruisveld naar de startzaal.
 
20km =19.800km*
Na een tweede splitsing verlaten we de 12km om samen met de 30km langs het gehucht Kattem naar Borchtlombeek om daar na 7km van onze eerste rust te genieten. Na de rust vertrekken we voor een kleine lus (4.9km) door een landbouwgebied en langs de Molenbeek. Na een tweede rust blijft er ons een lange afstand van 10.4km over om de startzaal te bereiken. Deze laatste zal ons leiden langs rustige straten en door het Liedekerkebos en het Kruisbeekveld.

30km = 31km* 

Deze afstand volgt de 20km tot aan de tweede rustperiode in Borchtlombeek. Er staat intussen 10,9km op de teller. De tweede lus die de wandelaars onder de laarzen krijgen is er eentje van 8,9 km.
Velden en bossen wisselen elkaar af, teveel om op te noemen. Na de derde rust stappen we naar de rustpost in St Katharina-Lombeek (Parochiezaal St Jozef) om vandaar uit via het Liedekerkebos en het Kruisbeekveld samen met de 12km de startzaal te vervoegen.

16:28 Gepost door Uw Webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.