ABC

20-05-12

Het busje kwam zo……!!

uitstap Drimmelen 017.JPGHet busje kwam zo….!! Stipt om 7u30 vertrokken   57 kruikenburgers  vol verwachting voor wat de dag zoal brengen zou. Onze bestemming was  het Nederlandse “Drimmelen”even over de grens.
Het kleine authentieke dorpje aan de oever van de amber, omringt met monumentale pandjes, de vernieuwde haven,de oude haven ,echt een must. Vanwege de hoge ligging op een oeverwal aan deze rivier ontstond de naam “Drimmelen” een Iers-Keltisch woord “drumlin”
Het is wel het bekendste dorpje , daar het gelegen is aan het “Nationaal Park De Biesbosch”.
Bij aankomst werden wij door het rondvaartbedrijf  “De zilvermeeuw ” verwelkomt op een van zijn mooie boten, voor een twee uur durende rondvaart, door dit uniek natuurgebied, het grootste van Europa,daarom ook nationaal park genaamd. Het was een lust voor het oog .
Terwijl wij genoten van een  lekkere koffie met cake, kregen wij deskundige uitleg van de kapitein  die zijn schip loodste door de eindeloze Vlakten  maar ook door de talloze nauwe kreken , het was boeiend, en genoot ieders belangstelling, ja wandelaars zijn natuur minnende mensen .Jammer het was nogal koud, zodat kuieren op het dek van korte duur was.
Drimmelen had meerdere  toffe restaurantjes ,zoals “De Branding, de Jachthaven en het Voske” ieder kon er een gezellig restaurant opzoeken ,voor de lunch  en een wandeling maken in het oude “ Drimmelen  “, vooral de Herensgracht was een pareltje .
In de namiddag ging de busrit naar “Baarle-Nassau,”het merkwaardigste dorp ter wereld .
Het is gevormd door 22 stukjes België in Nederland, en 8 stukjes Nederland in België., menige maal stond je met de enen voet in Nederland en de andere in Belgie, deze scheidingen stonden in het straatbeeld getekend, we vonden zelfs nog een smokkelsteegje in een drankgelegenheid .
Deze puzzelstukjes worden enclaves genoemd en maken deze gemeente uniek., Hier kon men naar eigen goeddunken een terrasje doen of wandelen en de stad verkennen .
We sloten de dag af met een etentje in een uitstekende locatie “ De Lindeboom” , het was de apotheose van de dag, we waanden ons op een feest, de mooi gedekte ovale tafels, warme borden en vele lekkere schotels , ,..En heel belangrijk al die lachende snoeten !! dat was zalig, resultaat, ik waagde mij aan een rood wijntje , oh la ! la ! dat gaf me een super gevoel en rode kaken .
Als afsluiter van de dag zongen we uit volle borst ons clublied .
Het bestuur van de wandelclub dankt u allen , voor de stiptheid en het goede humeur

Jullie reisleiders

Anna en Gilbert 2

map drimmelen 12 mei 2012 023.jpgmap drimmelen 12 mei 2012 047.jpguitstap Drimmelen 005.JPGuitstap Drimmelen 011.JPG

22:11 Gepost door Uw Webmaster | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.