ABC

06-09-09

31ste Kruikenburgse Wandeltochten

Zondag 04 Oktober 2009
Wandelclub Kruikenburg
organiseert
31 ste Kruikenburgse Wandeltochten

De Kruikenburgse Wandelclub is verheugd om u uit te nodigen op haar 31ste editie van haar wandeltochten op rij. Deze Wisselbekertocht groeide uit tot een echte Vlaams- Brabantse wandelklassieker.

Dit werd mogelijk dankzij de uitstekende kwaliteit van de voorbije organisaties en de appreciatie van de wandelaars. Ook tijdens deze 31ste editie zal de club er alles aan doen om de deelnemers op alle vlakken te verwennen.


Startplaats is zoals gebruikelijk de basisschool Horizon in het centrum van Ternat, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (station lijn 50 en bushaltes lijn 116, 123 en 355 in de onmiddellijke nabijheid) en uiteraard met de wagen (start op 1 kilometer van afrit E40). Parking aan de startplaats, op het nabije marktplein en in de aanpalende straten.

- De wandelafstanden zijn naar keuze 6, 8, 12, 20 en 30 Km.
- Start kan genomen worden tussen 07 en 15 uur.
- Inschrijven kost 1,50€, leden van een wandelfederatie betalen 0,40€ minder op vertoon van hun lidkaart.
- Een infobalie van Aktivia is voorzien.
- Meer info bij Bob Van Mulders: tel 02/582.01.85 of via internet op http://wandelclubkruikenburg.skynetblogs.be/

Het parcours dat werd uitgetekend loopt over de gemeenten Ternat, Wambeek, Sint-Marten-Bodegem, Sint-Ulriks-Kapelle en laat één van de mooiste stukjes van het Pajottenland bewonderen met onderweg tal van golvende vergezichten en bezienswaardigheden.
Onderweg zullen ook veel recent geopende “Trage Wegen” en lokale wandelroutes worden genomen.

Hieronder een beschrijving van de afstanden:

6-8 km:
Deze afstanden gaan via het gehucht Terlinden - langs de scheidingslijn Ternat-Wambeek - richting St.-Martens-Bodegem waar ze in “Het Castelhof” - het vroegere klooster van de Witte Zusters - even kunnen verpozen.
Daarna keren ze naar de vertrekzaal terug via de Molenhoeve van Bodegem en de oude Watermolen van Limbourg.

Hol


 

't Hol in Wambeek

12 km:
Deze afstand gaat ook via Terlinden naar St.-Martens-Bodegem en gaan niet onmiddellijk naar de rustpost in Het Castelhof, maar wandelen door naar St.-Ulriks-Kapelle waar ze een eerste rustpost hebben in de Parochiezaal aan de kerk. Daarna keren ze onmiddellijk via een gedeelte van de Hopperoute terug naar St.-Martens-Bodegem waar ze dan kunnen rusten in Het Castelhof.
Vervolgens keren ze naar de vertrekzaal terug samen met de rest van de andere parkoersen.

kapelle

 

 

 Zicht op kerk van Sint-Ulriks-Kapelle en omliggende weilanden

 

 

20 km:
De wandelaars op de 20 km volgen de 6-8-12 km maar gaan in St-Martens-Bodegem ook eerst naar St.-Ulriks-Kapelle.
Ná de rust in de Parochiezaal maken zij samen met de 30 km een lus naar het Kasteel La Motte en wandelen dan langs de Waterkant, Vitseroel en een deel van de “Assese Ijzenbeekwandeling” met o.m. het Kasteel Nieuwermolen terug naar de rustpost in St-Ulriks-Kapelle.
Daarna volgen ze de 12 km eerst naar de rustpost in Het Castelhof en daarna naar het vertrek zoals hier hoger beschreven.

 La Motte

 

  Kasteel La Motte

 

 

 

30 km:
Volgt eerst de 6-8-12-20 km richting Terlinden, maar maakt een lus naar het schilderachtige Wambeek waar via een aantal hellingen het “Toscaanse” Pajottenland in al zijn facetten te bewonderen valt. Na de rustpost in de omgeving van de kerk volgen ze terug de 6-8-12-20 km richting St.-Martens-Bodegem, maar gaan eerst samen met de 12 en de 20 km naar St.-Ulriks-Kapelle.
Daar maken ze ná de eerste rustpost in de Parochiezaal samen met de 20 km een lus zoals al eerder beschreven en kunnen daarna terug even verpozen in dezelfde rustpost.
Zoals de 12 en de 20 km keren ze dan via de rustpost in St-Martens-Bodegem terug naar het vertrek.

 

 Castelhof te Sint-Martens-Bodegem

 

 

 

 

17:47 Gepost door Uw Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wandeling, kruikenburg, aktivia |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.