ABC

07-04-07

21ste Dauwtocht naar Halle 28/04/2007

Op 28/04 stapte stapte onze club voor de 21ste maal richting Halle. Om 2 u 30 ('s nachts) vertrokken 20 wandelaars aan café Den Dries in Sint-Katherina-Lombeek voor een tocht van 21 Km.

Het weer was uiteraard uitstekend, temperatuur bij aanvang was 18 °C, in taverne de nachtmis zaten de klanten nog op het terras, onderweg koelde het wel wat af, maar het bleef erg aangenaam wandelweer.

De bezemwagen, met aan het stuur den Tjen, stond op ons regelmatige tussenpozen op te wachten met af en toe een drankje en een hapje. Bij de warme temperaturen was de gluwein niet echt nodig, maar toch geapprecieerd.

Ter hoogte van de kerk van Oudenaken kwam de zon op, het werd klaar en direct ook een stuk warmer en ook de vogeltjes begonnen aan hun serenades, hier en daar gevolg door een kraaiende haan.

Na het nachtelijk avontuur volgde de Heilige mis, die ook bijgewoond werd door clubleden die de wandeling zelf niet hadden meegestapt, opgedragen door de Paxpater himself en natuurlijk het welverdiende ontbijt (spek met eieren en dampende koffie) in taverne Cambrinus.

De terugreis met de trein was wel een avontuur. Op het perron in het Noordstation zaten een paar honderd scouts te wachten op dezelfde trein als wijzelf. Gelukkig konden wij, in tegenstelling met vele van deze rugzaktoeristen, nog op de trein al moesten we wel recht staan. Met zoveel jong volk rond ons wat dat nog plezant ook. Aan het station van Ternat stond bezemwagen Tjen ons alweer op te wachten, om ons vervolgens te droppen voor Taverne de Dries. Alweer een pluim voor de vlekkeloze organisatie. Een aanrader voor iedereen.

16:55 Gepost door Uw Webmaster in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.